|
Forum na temat zdrowia Forum dla ludzi, którzy chcą podyskutować o zdrowiu.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hubercia
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 23:26, 22 Gru 2010 Temat postu: Dieta mięsna |
|
|
A co mi powiecie na temat mięsa i jego właściwości, szczególnie wołowiny, wieprzowiny.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hera
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 1:02, 27 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
W naszej codziennej diecie powinno znajdować sie mięso. Mięso jest dla człowieka źródłem aminokwasów egzogennych, bez których nie mogą powstawać w organizmie własne białka.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hubercia
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 3:27, 27 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Słyszałyście o wieprzowinie z certyfiaktem?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hera
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 0:50, 28 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
jakim certyfikatem? tym o którym mówią ostatnio? ten PQS?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hubercia
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 1:31, 28 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Najwidoczniej chodzi o ten certyfikat, wiesz coś o nim więcej?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hera
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 1:41, 28 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
wieprzowina o niskiej zawartości Tłuszczu i wysokiej jakości. do tego maja produkować ja tylko polscy hodowcy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 14:35, 28 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Też słyszałam o tym certyfikacie.
Obniżenie wartości tłuszczu w przygotowywanym mięsie jest korzystne dla zdrowia i nie chodzi tylko o smażenie. Samo mięso jest tutaj kluczowe.
Przyznam szczerze, że w sklepach zaczęłam się rozglądać, za mięsem właśnie oznaczonym znakiem jakości.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hubercia
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 22:28, 28 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Ostatnio w google poszukałam i wyskoczyła stronka fajna [link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 23:41, 28 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
O dzięki za namiar - poczytałam trochę i faktycznie ta wieprzowina z certyfikatem ma obniżoną zawartość tłuszczu.
Poszukam jej w sklepie i zobaczę czy faktycznie jest smaczniejsza.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hera
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 16:08, 29 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
hmm, tez musze spróbować wieprzowinę z pqs.. ciekawe czy wyglad tez ma inny
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hera
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 21:55, 29 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
ogólnie kampania na temat mięsa wieprzowego ma zwiększać wiedzę odbiorców na temat produktów, łańcucha produkcji, systemu
kontroli, standardów jakościowych i skłaniać ich do świadomego wyboru.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hubercia
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 22:29, 29 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Z tego co już się doczytałam to z tym certyfikatem chodzi o to żeby mieliśmy pewność że wieprzowina jest dobrej jakości i pochodzi od zwierząt hodowanych i zabijanych humanitarnie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 1:48, 30 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Cieszy, że pojawiają się takie inicjatywy - już wolę dopłacić kilka złotych do mięsa i mieć je najwyższej jakości niż płacić za byle co.
No i wazne jest to w jakich warunkach zwierzęta są hodowane
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hubercia
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 2:40, 30 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Cieszę się że też to widzisz i potrafisz pomyśleć też warunkach uboju
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|