|
Forum na temat zdrowia Forum dla ludzi, którzy chcą podyskutować o zdrowiu.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 23:49, 29 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Na codzień też się je wieprzowinę - czy to schabowe, czy polędwiczki czy karkówkę. Smaczne i stosunkowo niedrogie mięso
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gonzogg
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 11:35, 16 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Niedrogie, ale to bynajmniej nie oznacza, że kupując należy kierować się ceną. Czasem naprawdę warto parę złotych dopłacić i zjeść smaczniej i zdrowiej.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiape
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 21:58, 16 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
No niestety nie ma się co oszukiwać - jakość kosztuje. Ale PQS wcale dużo droższe nie jest. A w jakości idzie mocno do przodu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 23:12, 16 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
gonzogg napisał: | Niedrogie, ale to bynajmniej nie oznacza, że kupując należy kierować się ceną. Czasem naprawdę warto parę złotych dopłacić i zjeść smaczniej i zdrowiej. |
Z tym całkowicie się zgadzam. Ostatnio oglądałam program w którym analizowano skład np. szynki (taniej) - niewiele w niej mięsa.
Ja zdecydowanie bardziej wolę dopłacić do jakości i wiedzieć co jem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gonzogg
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 14:20, 18 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Heh, zawartość szynki w szynce to już klasyczny problem. Kupując najlepiej sprawdzać, czy nie w niej dziurek. Jeśli są to znaczy, ze coś wstrzykiwali i zazwyczaj nie jest to nic dobrego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 0:54, 19 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
No więc właśnie, akurat z mięsem (jeszcze nie obrobionym termicznie) nie ma takich trudności - tym bardziej, że to z certyfikatem faktycznie jest bardzo dobrej jakości.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gonzogg
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 23:21, 19 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Fakt, certyfikat powinien gwarantować, że mięso było dobrze kontrolowane i żadnych "niespodzianek" raczej w nim nie będzie. Z własnego doświadczenia wiem, że np. PQS to gwarantuje.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 22:09, 20 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
No to mamy takie samo zdanie na ten temat
Ja w kuchni nie używam innego mięsa jak tylko to z certyfikatem PQS
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gonzogg
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 21:36, 21 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Oby jak najprędzej inne mięsa doczekały się podobnych certyfikatów. A PQS doczekał szerszej obecności na rynku .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 0:55, 22 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
gonzogg napisał: | Oby jak najprędzej inne mięsa doczekały się podobnych certyfikatów. A PQS doczekał szerszej obecności na rynku . |
To akurat zależy głównie od klientów - jeśli beda domagali sie w swoich sklepach wieprzowiny z cetyfikatem to ta na pewno się pojawi.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gonzogg
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 18:09, 22 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
A wiesz, że to dobry pomysł! Jeśli znajdę chwilkę to może napiszę jakieś listy do tych, w których bywam, kto wie, może się uda.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 23:24, 22 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Akurat nie listy miałam na myśli - raczej raz w tygodniu regularne pytanie -czy jest już dostępna w sprzedaży. Wiesz kropla draży skałę - w końcu sprowadzą
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gonzogg
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 11:43, 23 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Hehe też dobry pomysł Ale jeśli krople wzmocnić odpowiednią ilością spamu, to może szybciej do nich trafić
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 0:06, 24 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Ja raczej wierzę w inne inicjatywy Czyli częste napominanie w sklepie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gonzogg
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 19:57, 26 Wrz 2012 Temat postu: |
|
|
Ale komu chcesz w sklepie napominać? Ludzie którzy obsługują klientów bezpośrednio, raczej nie mają wpływu na to i od kogo się sprzedaje.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|