Forum Forum na temat zdrowia Strona Główna Forum na temat zdrowia
Forum dla ludzi, którzy chcą podyskutować o zdrowiu.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Podróbki z ceryfikatem
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat zdrowia Strona Główna -> Dieta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 23:37, 20 Lis 2011    Temat postu:

No to skoro już tak o tym mięsie rozmawiamy to mam świetny przepis na schab w sosie czosnkowo-serowym. Naprawdę polecam Smile

PIECZONY SCHAB W SOSIE SEROWO-CZOSNKOWYM
Składniki (dla 7 osób)
1,5 kg schabu PQS
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz

Dodatkowo:
rękaw do pieczenia

Sos:
20 dag sera żółtego
5 ząbków czosnku
3 szklanki bulionu
0,5 szklanki śmietany
1 łyżka mąki
pietruszka

Wykonanie
Schab umyć, natrzeć solą i pieprzem. Następnie w mięsie zrobić kieszonki i włożyć do nich ząbki czosnku. Tak przygotowany schab umieścić w rękawie do pieczenia i na 2 godziny zostawić w lodówce. Po wyjęciu schab musi "odstać" 15 minut. Po tym czasie można już go wstawić do nagrzanego piekarnika (180) - piec około 2 godzin.
Przygotowanie sosu:
Ser żółty zetrzeć na tarce, a czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystko to wrzucić do gotującego się bulionu. Gdy wszystkie składniki się połączą - zdjąć sos z palnika. Dodać śmietanę, mąkę i drobno posiekaną pietruszkę.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 23:38, 20 Lis 2011    Temat postu:

AA i zapomniałam dodać - przepis jest ze strony [link widoczny dla zalogowanych]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiape




Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:32, 21 Lis 2011    Temat postu:

Hehehe, dzięki za linka Smile Popróbujemy Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 2:03, 23 Lis 2011    Temat postu:

Polecam z czystym sumieniem Smile
Przepisy są naprawdę godne uwagi, a przy okazji można się dowiedzieć kilku ciekawostek o samej jakości mięsa Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiape




Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 21:00, 23 Lis 2011    Temat postu:

No właśnie widzę, że nie samymi przepisami strona żyje. Dzięki za linka Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 0:41, 24 Lis 2011    Temat postu:

A to prawda - jest sporo takich praktycznych porad, czyli jak np. rozmrażać mięso, czy przyrządzać, albo przechowywać Smile
Można tam znaleźć interesujące informacje.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiape




Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 20:34, 24 Lis 2011    Temat postu:

poczytamy, zobaczymy, może się znajdzie coś przydatnego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 1:46, 25 Lis 2011    Temat postu:

Znajdzie się znajdzie Smile W wolnej chwili można poczytać Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hera




Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 18:33, 26 Lis 2011    Temat postu:

bardzo ciekawa strona z przepisami na wieprzowinę.. Na pewno któryś wykorzystam..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 3:50, 27 Lis 2011    Temat postu:

Ja polecam schab pieczony w sosie serowo-czosnkowym.
Świetne danie na obiad. Proponuję tylko dobrze wybierać schab żeby był soczysty.
Z doświadczenia wiem, że ten z certyfikatem PQS jest rewelacyjny.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiape




Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 13:19, 27 Lis 2011    Temat postu:

Mnie tam zaciekawiły te pulpety w pieczarkach - chyba od nich zacznę Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 1:19, 28 Lis 2011    Temat postu:

A mięso mielone to kupujesz PQS czy sama robisz może?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiape




Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:22, 28 Lis 2011    Temat postu:

Kupuję PQS... w kawałku... i mielę sama Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vivienne




Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 1:30, 29 Lis 2011    Temat postu:

Mnie by sie nie chciało Smile
a jest może PQS już zmielony gotowy do przygotowania klopsów?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiape




Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 23:37, 29 Lis 2011    Temat postu:

A z takim się nie spotkałam akurat. Jednak istnienia nie wykluczam Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat zdrowia Strona Główna -> Dieta Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 3 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin