|
Forum na temat zdrowia Forum dla ludzi, którzy chcą podyskutować o zdrowiu.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 23:37, 20 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
No to skoro już tak o tym mięsie rozmawiamy to mam świetny przepis na schab w sosie czosnkowo-serowym. Naprawdę polecam
PIECZONY SCHAB W SOSIE SEROWO-CZOSNKOWYM
Składniki (dla 7 osób)
1,5 kg schabu PQS
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
Dodatkowo:
rękaw do pieczenia
Sos:
20 dag sera żółtego
5 ząbków czosnku
3 szklanki bulionu
0,5 szklanki śmietany
1 łyżka mąki
pietruszka
Wykonanie
Schab umyć, natrzeć solą i pieprzem. Następnie w mięsie zrobić kieszonki i włożyć do nich ząbki czosnku. Tak przygotowany schab umieścić w rękawie do pieczenia i na 2 godziny zostawić w lodówce. Po wyjęciu schab musi "odstać" 15 minut. Po tym czasie można już go wstawić do nagrzanego piekarnika (180) - piec około 2 godzin.
Przygotowanie sosu:
Ser żółty zetrzeć na tarce, a czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystko to wrzucić do gotującego się bulionu. Gdy wszystkie składniki się połączą - zdjąć sos z palnika. Dodać śmietanę, mąkę i drobno posiekaną pietruszkę.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 23:38, 20 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
AA i zapomniałam dodać - przepis jest ze strony [link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiape
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 23:32, 21 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Hehehe, dzięki za linka Popróbujemy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 2:03, 23 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Polecam z czystym sumieniem
Przepisy są naprawdę godne uwagi, a przy okazji można się dowiedzieć kilku ciekawostek o samej jakości mięsa
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiape
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 21:00, 23 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
No właśnie widzę, że nie samymi przepisami strona żyje. Dzięki za linka
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 0:41, 24 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
A to prawda - jest sporo takich praktycznych porad, czyli jak np. rozmrażać mięso, czy przyrządzać, albo przechowywać
Można tam znaleźć interesujące informacje.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiape
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 20:34, 24 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
poczytamy, zobaczymy, może się znajdzie coś przydatnego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 1:46, 25 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Znajdzie się znajdzie W wolnej chwili można poczytać
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hera
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 18:33, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
bardzo ciekawa strona z przepisami na wieprzowinę.. Na pewno któryś wykorzystam..
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 3:50, 27 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Ja polecam schab pieczony w sosie serowo-czosnkowym.
Świetne danie na obiad. Proponuję tylko dobrze wybierać schab żeby był soczysty.
Z doświadczenia wiem, że ten z certyfikatem PQS jest rewelacyjny.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiape
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 13:19, 27 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Mnie tam zaciekawiły te pulpety w pieczarkach - chyba od nich zacznę
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 1:19, 28 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
A mięso mielone to kupujesz PQS czy sama robisz może?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiape
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 23:22, 28 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Kupuję PQS... w kawałku... i mielę sama
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vivienne
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 1:30, 29 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Mnie by sie nie chciało
a jest może PQS już zmielony gotowy do przygotowania klopsów?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|